/Kockarna inspireras av en 100-årig hållbarhetsklassiker
Inspiration
Kokboken Framtidens krogklassiker
Vi är övertygade om att vi i restaurangbranschen tillsammans kan visa vägen mot framtiden. Därför har vi skapat den här kokboken. Här hittar du både nya sätt att tänka och rätter som kan bli framtida, klimatsmarta krogklassiker. Från kockar till kockar.
Vi rekommenderar
Inspiration
Bläddra i kokboken
Sugen på att sätta igång? Här finns finns tips och fantastiska recept du kan sätta på menyn redan idag. Genom att ta små steg utifrån dina förutsättningar är du med och gör framtiden godare.
"Vi som bransch har ett ansvar att förmedla att det inte är farligt att testa nytt. Och vi har ett ansvar att vara förebilder för hur vi ska och kan ta hand om mat på ett hållbart sätt."
"Det går utmärkt att hålla sig till rätter man redan känner till och utveckla dem. Börja med att fundera över vad du tycker skulle vara gott att äta. Vill du äta maten så kommer nog någon annan att vilja göra det också."
"Det är roligt att visa att det går att uppdatera en sådan klassiker som wallenbergare och att den blir mer hållbar. Texturen är densamma. Och smaken."
"Ofta är det hållbara det som är i säsong – och det som är i säsong är mer prisvärt. Jag tycker kål är SÅ gott och det finns alltid tillgängligt i någon form. Grönkål på julen, spetskål under sommar och höst och vitkål nästan året om."
Vi rekommenderar
Inspiration
Pasta: klimatsmart, lönsamt och godast på menyn
Säsongstänk och få, utvalda råvaror är framgången bakom en lönsam och klimatsmart publikfavorit på menyn. Ida Bauhn, köksmästare på Nour, förklarar storheten i en enkel pastarätt, för ”alla älskar väl pasta?”.
Oavsett vilket koncept din restaurang har så kan du alltid sätta pizza på menyn. Pizza är klimatsmart, lönsamt och möjligt att variera i det oändliga. Jonas Lagerström, Michelinkocken som också driver en pizzakedja, delar med sig av tre pizzor som passar på alla menyer.
Vi är övertygade om att framtiden är god, både för planeten och för alla som älskar mat och dryck. Vi är också övertygade om att vi i restaurangbranschen kommer visa vägen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.